مهمترین کاربرد پروفیل لنگه دری چیست؟
پروفیل لنگه دری یکی از پرکاربردترین انواع پروفیل درب و پنجره به حساب میآید.
مهمترین کاربرد پروفیل لنگه دری، کاربرد در تولید چهارچوب درب و پنجره بخصوص دربهای پی وی سی است.
همچنین از پروفیل لنگه دری میتوان برای تولید درب و پنجره فولادی، گوشهی پله، گوشهی دیوارهی ساختمانهای بلند و نردههای فولادی نیز استفاده کرد.
لازم به ذکر است که نام اصلی این دسته از مقاطع فولادی، پروفیل 508 است اما گستردگی کاربرد پروفیل لنگه دری در تولید انواع درب و پنجره، سبب شده تا از آن با نام پروفیل لنگه دری یاد شود.
آشنایی با انواع پروفیل لنگه دری
در قسمت قبل درباره کاربرد پروفیل لنگه دری صحبت کردیم و با اهمیت آن در حوزه تولید درب و پنجره آشنا شدیم.
اما در خصوص ویژگیهای این دسته از پروفیلها لازم به ذکر است که پروفیل لنگه دری جزو پروفیلهای بسته به حساب میآید.
این دسته از پروفیلها را با متریال مختلفی میسازند. فولاد st37 که از آن با نام ورق سیاه هم یاد میشود مهمترین ماده برای ساخت پروفیل لنگه دری است.
فولاد st37 نوعی آلیاژ سبک است که از مقاومت بالایی برخوردار بوده و میتواند در برابر سختی و فشار استحکام بالایی از خود نشان دهد.
در نتیجه استفاده از این ماده برای ساخت پروفیل درب و پنجره بسیار رایج است.
لازم به ذکر است که کاربرد پروفیل لنگه دری فولادی فقط به ساخت درب و پنجره محدود نمیشود و در حوزههای دیگری مانند ساخت اسکلت فلزی نیز کاربرد دارد.
لازم به ذکر است که پروفیل لنگه دری فولادی دارای 2 لبه است که این دو لبه در بالا و پایین پروفیل و به صورت مخالف هم قرار میگیرند.
پروفیل لنگه دری فولادی از نظر ضخامت دارای ضخامت 2 تا 4 میلی متر است و در طول 6 متر و 12 متر تولید میشود.
پروفیل لنگه دری از چوب نیز ساخته میشود. پروفیلهای لنگه دری چوبی، عایق خوبی برای حرارت و صوت هستند اما در برابر ضربه مقاومت پایینی دارند.
همچنین این پروفیلها در شرایط آتش سوزی به راحتی آتش میگیرند و شعلههای آتش را نیز پراکنده میکنند.
لازم به ذکر است که این دسته از پروفیلها در برابر رطوبت نیز مقاومت پایینی داشته و به سادگی دچار پوسیدگی میشوند.
پروفیل لنگه دری کامپوزیتی
پروفیل لنگه دری کامپوزیتی یکی دیگر از انواع این پروفیلها است. این پروفیل مقاومت قابل قبولی در برابر نور خورشید داشته و رنگ آن به سادگی تغییر نمیکند.
همچنین این پروفیلها تنوع بالاتری نسبت به پروفیل چوبی و فلزی دارند. به علاوه ضخامت پروفیل کامپوزیتی بین 2 تا 8 میلی متر است.
لازم به ذکر است که با وجود قیمت مناسب و عایق بودن در برابر حرارت و صوت، پروفیل لنگه دری کامپوزیتی استحکام و مقاومت به ضربه پایینتری نسبت به پروفیل فولادی دارد که یکی از مشکلات کلیدی آن به حساب میآید.
پروفیل لنگه دری آلومینیومی یکی دیگر از انواع پروفیلهای لنگه دری است.
این پروفیلها ظرافت و زیبایی خوبی دارند و انعطاف پذیرتر از پروفیل فولادی هستند.
با این وجود پروفیل لنگه دری آلومینیومی نسبت به جوشکاری حساس است و لذا برای اتصال آن باید از چسب استفاده کرد و واضح است که چسب ماندگاری بالایی ندارد.
اطلاعاتی درباره شیوه تولید پروفیل لنگه دری فولادی
به صورت کلی پروفیل لنگه دری فولادی را به دو روش تولید میکنند:
تولید پروفیل لنگه دری به روش نورد سرد
در این روش پس از انتخاب ورق، آن را درون غلتکهای نورد قرار میدهند. پس از عبور از مسیرهای مشخص، ورق فرم نهایی خود را پیدا کرده و در ابعاد مختلف برش داده میشود.
مزیت مهم این روش امکان تولید ورق در ابعاد مختلف است.
تولید پروفیل لنگه دری به روش نورد گرم
در این روش، بر عکس روش قبل به جای ورق از بلوکهای فلزی استفاده میشود.
در این روش بلوک را درون کوره قرار میدهند و پس از رسیدن به دمای مشخص، آن را به درون غلتک نورد انتقال داده تا به شکل ورق در بیاید.
پس از آن ورق را سرد میکند و سپس ورق بازپخت میشود و تحت نورد سرد قرار میگیرد تا به شکل پروفیل در بیاید. کیفیت پروفیل لنگه دری تولیدی به این روش بالاتر از روش قبل است.
پارامترهای موثر بر قیمت پروفیل لنگه دری
قیمت، یکی از پارامترهای مهم در خرید پروفیل لنگه دری به حساب میآید. پارامترهای متنوعی بر قیمت پروفیل لنگه دری اثرگذارند که مهمترین آنها عبارتند از:
جنس پروفیل
همانطور که ذکر شد پروفیل لنگه دری در چهار نوع فولادی، چوبی، آلومینیومی و کامپوزیتی تولید میشود.
هر کدام از این پروفیلها قیمت منحصر به فرد خود را دارند و حتی میتوان گفت پارامترهای متنوعی بر قیمت هر کدام از آنها تاثیرگذارند.
در بین چهار دستهی پروفیل لنگه دری، قیمت پروفیلهای چوبی پایینتر از بقیه است. بعد از آن سه دسته دیگر با اختلاف اندکی نسبت به هم از نظر قیمت قرار دارند.
در این بین پروفیل آلومینیومی قیمت بالاتری نسبت به پروفیل فولادی و کامپوزیتی دارد.
وزن پروفیل
وزن پروفیل هم یکی دیگر از نکاتی است که در قیمت گذاری این محصولات اثرگذار است.
عموما پروفیلهای فولادی وزن بالاتری نسبت به پروفیلهای چوبی، آلومینیومی و کامپوزیتی دارند. از طرفی پروفیل آلومینیومی سبکتر از دیگر انواع پروفیلهای لنگه دری است.
ضخامت پروفیل
ضخامت هم یکی دیگر از پارامترهای تاثیرگذار در قیمت پروفیل است.
علاوه بر این نوسانات موجود در بازار کشور، نرخ جهانی فولاد و آلومینیوم، میزان عرضه و تقاضا و … نیز از جمله دیگر پارامترهای تاثیرگذار بر قیمت پروفیل لنگه دری هستند.
جمع بندی
پروفیل 508 که از آن با نام پروفیل لنگه دری هم یاد میشود یکی از پرکاربردترین انواع پروفیلهای ساختمانی است.
این دسته از پروفیلهای ساختمانی در چهار نوع فولادی، آلومینیومی، کامپوزیتی و چوبی تولید میشوند که در این بین، پروفیل لنگه دری فولادی طرفداران بیشتری دارد.
پروفیل لنگه دری فولادی طول عمر بالاتری نسبت به پروفیل چوبی، کامپوزیتی و آلومینیومی داشته و از مقاومت و استحکام بالاتری نیز برخوردار است.
مهمترین کاربرد پروفیل لنگه دری، کاربرد در ساخت درب و پنجره فولادی، نردههای فولادی، گوشهی پله و … است.
همچنین از این پروفیلها برای ساخت اسکلت فلزی استفاده میشود.
قیمت پروفیل اصفهان
برای اطلاع از قیمت انواع لوله ، قوطی و پروفیل در انواع ابعاد و ضخامت مختلف تولید شده از ورق سیاه فولاد مبارکه با کارشناسان فروش شرکت پارتاک فولاد فرهنگ تماس حاصل فرمایید