تاریخچه تولید لوله و پروفیل

تاریخچه تولید لوله و پروفیل

تاریخچه تولید لوله و پروفیل

در این مقاله قصد داریم به بررسی تاریخچه تولید لوله و پروفیل بپردازیم. در ابتدا جا دارد در خصوص پروفیل و کاربردهای آن توضیحاتی را مطرح کنیم. با ما همراه باشید. در صنعت ساخت و ساز از مصالح مختلفی استفاده می شود. یکی از این مصالح پرکاربرد، مصالح فلزی هستند.

مصالح فلزی نیز از تنوع زیادی برخوردار هستند. بنابراین با توجه به ویژگی هایی که دارند، در بخش های مختلف صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. موضوع بحث ما یکی از پر کاربردترین مصالح فلزی یعنی پروفیل های آلومینیومی است.

پروفیل به لحاظ لغوی معادل با ثبات یک مقطع فلزی در طول مشخص و معین است. در صنایع ساختمانی هم پروفیل ها تجهیزاتی هستند که از آن‌ها برای مصارفی نظیر ساخت درب، پنجره، نمای ساختمان، لوله ها و… استفاده می‌کنند.

به ادامه ی  بحث تولید لوله و پروفیل می‌پردازیم. پروفیل های آلومینیومی از پروفیل های پرکاربرد در ساخت قاب پنجره ها محسوب می‌شوند‌.

به لحاظ تخصصی باید این نکته را مطرح کنیم که کلا پروفیل ها در دو نوع باز و بسته تولید می‌شوند.

پروفیل های باز در ساخت انواع تسمه، میلگرد، نبشی، تیرآهن، چهار پهلو و هاش به کار می روند. نوع دیگری از پروفیل ها که به آن‌ها اشاره کردیم پروفیل های باز هستند. این پروفیل ها با سطح مقطع Z  بسیار کارا می‌باشند.

از این پروفیل ها می توان برای ساختن سقف سالن هایی نظیر سالن‌های ورزشی، سوله ها و پارکینگ های عمومی استفاده کرد‌. پروفیل های بسته پروفیل هایی هستند که در ساخت پروفیل پی وی سی، کرکره برقی، قوطی، لوله، درب و پنجره به کار می‌روند.

ملزومات تولید لوله و پروفیل

ملزومات تولید لوله و پروفیل

ممکن است در خصوص فرایند تولید لوله و پروفیل سوالاتی در ذهن خود داشته باشید‌. به همین جهت جا دارد تا کمی در خصوص نحوه ی تولید آن‌ها با یکدیگر صحبت کنیم.

یکی از کارهای عمده ای که کارخانه های تولیدی انجام می دهند این است که با استفاده از روش نورد سرد، ورق های فولادی یا کلاف را به محصول نهایی تبدیل می‌کنند.

محصولات نهایی می توانند به شکل های مختلف و در ابعاد گوناگونی ساخته شوند. برای ساخت پروفیل مواد اولیه ی لازم از سوی فولاد مبارکه و همچنین واردات از کشورهایی نظیر اروپا، برزیل و آسیای میانه انجام می شود. در تولید پروفیل ورق مصرفی باید از ترکیبات شیمیایی و خواص مکانیکی خاصی برخوردار باشد.

فرایند تولید در کارخانه

فرایند تولید در کارخانه

در این قسمت فرایند تولید لوله و پروفیل در کارخانه را توضیح می‌دهیم. پس از اینکه ورق های فولادی به کارخانه می رسند، آن‌ها را در انبارها نگهداری می کنند تا بعدا در پروسه ی تولید از ورق ها استفاده کنند.

کلاف هایی که توسط کارخانه خریداری می‌شوند با استفاده از دستگاه های برش با عرض مشخص به شکل نوارهایی بریده می‌شوند‌.

دستگاه های مذکور هم به صورت اتوماتیک و هم به صورت نیمه اتوماتیک مشغول به کار هستند. پس از اینکه کلاف بر روی کلاف گیر قرار گرفت، کلاف گیر شروع به چرخش می‌کند.

جا دارد یادآوری کنیم که کلاف گیر از حرکت چرخشی برخوردار است. بعد از اینکه با گردش کلاف گیر طوق ها باز شوند، ورق صاف و تخت می‌شود‌.

 سرورق ها را سرانجام با استفاده از گیوتین برش می دهند که در فرایند جوشکاری مشکلی به وجود نیاید. سرانجام غلتک های تغذیه باعث می‌شوند تا ورق به سوی دو عدد شافت اصلی که از محرک برخوردار هستند، حرکت کند‌.

این حرکت به صورت رو به جلو ادامه دار است.لازم است تا نوارهای بریده شده با دقت کامل به سوی جلو هدایت شوند. به همین منظور هم آن‌ها را از شافت های جدا کننده عبور می دهند. نهایتا سر اولیه نوارها برش داده می شود. سپس در گیره مخصوص نوار جمع کن درگیر می شود.

پس از طی مراحل یاد شده ورق با استفاده از نوار جمع کن تا تمام شدم طول کلاف ادامه پیدا می‌کند. سپس نوارها دسته بندی می‌شوند‌. نوارهای دسته بندی شده نیز در نهایت وارد قسمت های مختلف خطوط تولید می‌شوند.

کاربرد لوله و پروفیل

کاربرد لوله و پروفیل

تولید لوله و پروفیل به جهت کاربرد این مصالح از اهمیت بالایی برخوردار است. بخش اعظمی از پروفیل ها را در ساخت اقسام‌ پنجره ها به کار می برند.

شاید اطلاع داشته باشید که در ساخت و تولید نرده های فلزی هم از از پروفیل ها استفاده می کنند. در کنار راه پله ها، درب و پنجره ی منازل، نرده کشی های اطراف دیوارهای کارخانجات، نرده های پیاده روها، خیابان ها و زمین های محصور شده از پروفیل استفاده می‌شود.

اگر پروفیل های مربعی و مستطیل در مقاطع بزرگی ساخته شوند، آن‌ها را در ساختن ستون و اسکلت فلزی ساختمان ها استفاده می‌کنند.

شاسی تریلی‌ها و نفت‌کش ها از دیگر جاهایی هستند که پروفیل ها را در آن‌ها به کار می‌برند. علاوه بر موارد مذکور در این مقاله صنعت خودرو سازی هم در تولید محصولات خود از پروفیل کمک می‌گیرد.

تاریخچه تولید لوله و پروفیل در ایران

درباره تاریخچه تولید انواع لوله و پروفیل در ایران

در این قسمت از نوشتار تاریخچه تولید لوله‌ و پروفیل در ایران را بررسی می‌کنيم. پس از جنگ جهانی دوم ایران با افزایش جمعیت چشمگیری رو به رو شد‌. به همین جهت احساس نیاز به ساختن خانه و پناهگاه برای این جمعیت خود را نشان داد. ساختن خانه هم همان‌طور که واضح است نیازمند مصالح خاصی می‌باشد.

بنابراین مردم و دولت هم در پی این بودند تا به تولید مصالح ساختمانی بپردازند. در زمان های گذشته درب ها و پنجره ها را از چوب می ساختند. به همین جهت چوب به میزان کافی در دسترس مردم وجود نداشت.

از این رو تصمیم بر این شد تا از آهن و آلومینیوم برای مقاصد مورد نظر استفاده شود.

به همین دلیل هم واردات انواع پروفیل جهت ساخت درب و پنجره آغاز شد‌. از آن‌ جایی که واردات پروفیل ها به شدت رو به افزایش بود، ایده ی  تولید داخلی این محصول شکل گرفت.

در جهان صنعت پروفیل بعد از صنعت لوله با فاصله ی بیش از یک قرن پدیدار شد. اما در کشور عزیزمان ایران صنعت پروفیل از صنعت لوله پیشی گرفت.

در فاصله ی زمانی مابین سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۰ تولید کنندگان لوله و پروفیل در ایران به ۸ واحد رسیدند. این عدد در سال ۱۳۵۷ به ۱۱ کارخانه رسید.

 

قیمت لوله و پروفیل در اصفهان

برای اطلاع از قیمت انواع لوله ، قوطی و پروفیل از قبیل لوله صنعتی، لوله اسپیرال، لوله گازی api، لوله گازی روکار، لوله مانیسمان، لوله تست آب، لوله جدار چاه، لوله داربستی، لوله مبلی، اتصالات لوله داربستی، لوله گالوانیزه آبرسانی، لوله گالوانیزه گلخانه ای ، پروفیل z، پروفیل آبرو، پروفیل سی پرلین، پروفیل درب و پنجره، قوطی ستونی، قوطی گالوانیزه، قوطی ساختمانی سیاه، قوطی صنعتی مبلی با کارشناسان فروش شرکت پارتاک فولاد فرهنگ حاصل فرمائید.