مهمترین مزایای لوله مانیسمان چیست
لوله مانیسمان یکی از مهمترین انواع لولههای فولادی است که در حوزههای مختلف کاربرد دارد.
اما سوال مهم اینجاست که لوله مانیسمان چیست و چه مزایایی دارد؟
در پاسخ به این سوال که لوله مانیسمان چیست؟ باید گفت که این لولههای فولادی، جزو لولههای بدون درز هستند و کیفیت بالایی دارند.
لوله مانیسمان اولین بار توسط دو برادر به نام مانیسمان اختراع شد و به افتخار آنها مانیسمان نام گرفت.
اما در خصوص مزایای این لولهها لازم به ذکر است که روش تولید این لولهها به گونهای است که سبب میشود بدنهی لوله کاملا یکدست و بدون هیچگونه درز و سوراخی باشد.
این ظاهر یکدست و بدون درز باعث شده تا این لولهها نسبت به دیگر انواع لولههای فولادی بسیار مستحکمتر بوده و کیفیت بالاتری داشته باشند.
در خصوص ترکیب لولههای مانیسمان هم لازم به ذکر است که این لولهها از فولاد ساده کم کربن ساخته شدهاند و با افزودن یکسری مواد خاص، مقاومت به خوردگی آنها بالا رفته و در نتیجه جزو لولههای زنگ نزن به حساب میآیند.
آشنایی با فرایند تولید لولههای مانیسمان
همانطور که ذکر شد، لوله مانیسمان، جزو لولههای بدون درز است. در نتیجه فرایند تولید آن با لولههای درزدار متفاوت است و در تولید آن از تکنیک بیرون آمدگی یا اکستروژن استفاده میشود.
همچنین در تولید لوله مانیسمان برعکس لوله درزدار، از ورق فولادی استفاده نمیشود بلکه این لولهها با شمشهای فولادی و مقاطع چهارگوش فولادی تولید میشوند.
بسته به ضخامت و ابعاد لولهای که قرار است تولید شود، ضخامت و ابعاد شمشها و مقاطع فولادی استفاده شده در تولید لوله مانیسمان نیز متنوع است.
در مرحلهی بعد نوبت به گرم کردن شمش میرسد. در این مرحله شمشها را درون کورههای قوس قرار میدهند و به شمش آنقدر حرارت میدهند تا نرم شده و امکان شکل دهی داشته باشد.
پس از گرمادهی به شمش، نوبت شکل دادن به آن میرسد. در این مرحله با استفاده از سُنبههای مخصوص شمش را به صورت لوله در میآورند.
لازم به ذکر است که در این مرحله سنبه کاری به صورت چرخشی انجام میشود.
تا اینجا لوله تقریبا شکل نهایی خود را پیدا کرده است و فقط فرایند تاب گیری و تنظیم اندازه دهانهی لوله باقی مانده است که به وسیله شکل دهی گرم تکمیل میشود.
پس از این مرحله لوله مورد تست و بازرسی قرار گرفته و پس از تایید کیفیت بسته بندی و وارد بازار میشود.
لازم به ذکر است که هرچند اکستروژن مهمترین روش برای تولید لوله مانیسمان در کشور است اما امروزه روشهای پیشرفتهتری نیز در حوزه متالورژی برای تولید این دسته از لولهها وجود دارد.
به عنوان مثال روش ریخته گری گریز از مرکز که به آن ریخته گری پاششی هم گفته میشود روشی بسیار مناسب برای تولید لوله مانیسمان است.
هرچند این روش هزینه بالاتری دارد اما لولههای تولیدی به وسیلهی آن از کیفیت بینظیری برخوردار هستند.
اطلاعات مختصری درباره انواع لوله مانیسمان
لوله مانیسمان را از منظرهای مختلف میتوان دسته بندی کرد. با این وجود مهمترین دسته بندی این لولهها، دسته بندی بر اساس رده کیفی است.
مهمترین انواع لوله مانیسمان عبارتند از:
لولههای مانیسمان رده 20:
این لولهها دارای سایز 1 تا 12 اینچ هستند. از نظر ضخامت نیز این لولهها در ضخامت 2 تا 6 میلیمتر تولید میشوند.
لازم به ذکر است که وزن این لولهها چیزی در حدود 300 کیلوگرم است.
لوله مانیسمان رده 40:
از نظر سایز بندی این لولهها تفاوتی با لوله رده 20 ندارند و در سایز 1 تا 12 اینچ تولید میشوند.
با این وجود ضخامت این لولهها بیشتر از لوله مانیسمان رده 20 بوده و در بازهی 2 تا 10 میلیمتر قرار میگیرد.
همچنین وزن این لولهها، در بعضی موارد تا 500 کیلوگرم هم میرسد.
لولههای مانیسمان رده 60:
این لولهها با سایر ردههای لوله مانیسمان تفاوت دارد. این لولهها برخلاف سایر لولههای مانیسمان درزدار است و جز در مواردی خاص کاربرد ندارد. قطر این لولهها چیزی در حدود 8 تا 24 اینچ است.
لوله مانیسمان رده 80:
این لولهها ضخامتی بین 3 تا 9 اینچ داشته و وزن آنها مابین 9 تا 150 کیلوگرم متفاوت است. لازم به ذکر است که لوله مانیسمان رده 80 در سایزهای متنوعی تولید و عرضه میشود.
لوله مانیسمان رده 120:
سایز و ابعاد این دسته از لولهها به درخواست مشتری وابسته است و میتوان آن را در اندازههای متنوع با ضخامتهای مختلف تولید کرد.
لوله مانیسمان رده 160:
این لولهها بالاترین ردهی لولههای بدون درز هستند و وزن آنها تا 1 تن نیز میرسد. استفاده از این لولهها در صنایع خاصی رواج دارد.
مهمترین کاربردهای لوله مانیسمان چیست؟
همانطور که ذکر شد لولههای مانیسمان جزو دستهی لولههای بدون درز قرار میگیرند.
این لولهها نسبت به لولههای درزدار دارای استحکام بالاتری هستند و در نتیجه همین موضوع سبب میشود که در حوزههای مختلف کاربردهای فراوانی داشته باشند.
یکی از مهمترین کاربردهای لوله مانیسمان، کاربرد در خطوط استخراج و انتقال نفت و گاز و محصولات پتروشیمی است.
بدون درز بودن باعث میشود که این لولهها مقاومت بالایی در برابر نیروهای خارجی داشته باشند و در نتیجه از آنها برای انتقال سیالات پتروشیمی که ارزش بالایی هم دارند استفاده میشوند.
یک کاربرد مهم دیگر این لولهها، کاربرد در مبدلهای حرارتی و گرمایی است.
همچنین لوله مانیسمان به عنوان عایق کابلهای فشار قوی برق و دیگر تجهیزات نیروگاههای تولید انرژی به کار گرفته میشود.
از طرفی طول عمر بالای آنها سبب شده تا برای آبرسانی کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار گیرند.
مهمترین عامل در تعیین قیمت لوله مانیسمان چیست؟
همانطور که ذکر شد، لولههای مانیسمان جزو لولههای بدون درز هستند. در نتیجه قبل از هر چیزی لازم به ذکر است که این لولهها قیمت بالاتری نسبت به لولههای درزدار دارند.
اما در خصوص عوامل مهم در تعیین قیمت این لولهها، باید ذکر کرد که ضخامت، ابعاد و وزن لوله حرف اول را میزند.
هر چقدر ضخامت، اندازه و وزن لوله بالاتر باشد، لوله قیمت بالاتری خواهد داشت.
از طرفی پارامترهای دیگری نیز در تعیین قیمت این لولهها موثرند.
کیفیت لوله، برند تولید کننده لوله، قیمت جهانی بازار فولاد در کنار روش عرضه این محصولات نیز از جمله مهمترین پارامترهای تعیین کننده در قیمت لوله مانیسمان هستند.
قیمت لوله مانیسمان در اصفهان
برای اطلاع از قیمت لوله مانیسمان در سایز و ضخامت های مختلف داخلی و وارداتی با کارشناسان فروش شرکت پارتاک فولاد فرهنگ تماس حاصل فرمائید