معرفی انواع لوله جدار چاه

معرفی انواع لوله جدار چاه

معرفی انواع لوله جدار چاه

امروز قصد داریم در این مقاله به بررسی انواع لوله جدار چاه بپردازیم. تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید. در ابتدا جا دارد به بررسی کارکرد لوله جدار چاه و ویژگی های آن بپردازیم. معمولا زمانی که با سیالات و گازها سروکار داشته باشیم، پای لوله های فولادی به میان می‌آید.

لوله های فولادی انواع و اقسام مختلفی دارند که با توجه به نوع مصرف و محل آن باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. لوله های فولادی از جهات گوناگونی نظیر جنس، نوع ساخت، با درز بودن یا بدون درز بودن، شیارها و… تفاوت دارند.

یکی از انواع لوله های فولادی که موضوع بحث این مقاله هم می باشد، لوله جدار چاه است. در ادامه نکات تکمیلی را در این خصوص بیان می‌کنیم.

کاربرد لوله های جدار چاه

 

کاربرد لوله های جدار چاه

به ادامه‌ی بحث در خصوص انواع لوله جدار چاه می‌پردازیم. لوله جدار چاه یک نوع استوانه‌ی توخالی است. این استوانه ی توخالی که به جهت مصارف زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای پمپاژ مواد مختلف کاربرد دارد. موادی مثل آب، گاز، نفت و… که داخل اعماق زمین هستند، به سطح زمین پمپاژ می شوند.

لوله های جدار چاه با توجه به جنسی که دارند می توانند به صورت فلزی و پی وی سی یا همان پلی اتیلن باشند. قدمت لوله های جدار چاه فلزی بیشتر از لوله های جدار چاه پلی اتیلن است. زیرا سال‌ها است که از لوله های فلزی به این منظور استفاده می‌شود‌‌.

در حالی که لوله های جنس پی وی سی یا همان پلی اتیلن اخیرا در زمره‌ی انواع لوله جدار چاه مصرفی پرکاربرد قرار گرفته اند. برای اینکه یک محصول بیشترین راندمان کاری را داشته باشد، از روش های مختلفی برای ساخت آن استفاده می‌کنند.

لوله های جدار چاه نیز از این قاعده استثنا نشده اند. به همین جهت با چهار مدل از لوله های جدار چاه سروکار داریم که به دو روش ساخته می شوند. این دو روش شامل شیوه‌ی درز مستقیم و شیوه ی بدون درز است. بنابراین لوله جدار چاه می تواند قوسی، کرکره ای، هوابرشی و اسکرین جانسون (غربال) باشد.

نکاتی در باب نصب انواع لوله جدار چاه

نکاتی در باب نصب انواع لوله جدار چاه

برای نصب انواع لوله جدار چاه رعایت کردن برخی از نکات ضروری است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. حین حفاری چاه اگر دیواره ها نازک باشند، ممکن است که دچار ریزش شوند. به همین جهت می توان به کمک لوله جدار چاه از ریزش دیواره ها جلوگیری کرد. معمولا چاه ها را در چهار مرحله حفاری می‌کنند.

در هر یک از این چهار مرحله یکی از لوله ها را داخل زمین می‌برند و سپس آن را نصب می‌کنند.

در مرحله ی اول کار نصب انواع لوله جدار چاه از لوله ای به نام لوله هادی استفاده می‌شود. لوله هادی مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارد‌. این کار تا چهارمین مرحله هم ادامه پیدا می کند. در نهایت لوله ای با قطر ۷ میلی‌متر به درون چاه فرستاده می‌شود.

این نکته را فراموش نکنید که در هر مرحله از کار لوله‌ی جدید را به عنوان یک پوشش برای لوله های دیگر در نظر می‌گیرند. در آخرین مرحله از کار فضایی که مابین دیواره چاه و لوله ها قرار دارد، با استفاده از سیمان پر می‌شود. سپس لوله ها نیز به کمک پرچ فیکس می شوند.

لوله پلی اتیلن از انواع لوله جدار چاه

لوله پلی اتیلن از انواع لوله جدار چاه

لوله جدار چاه پلی اتیلن یا پلیمر یکی از انواع لوله جدار چاه می‌باشد که امروز کاربرد زیادی در صنعت پیدا کرده است. این لوله ی پرمصرف برای آب رسانی استفاده می شود. همچنین در تاسیسات صنایع نفت و گاز نیز کاربرد دارد. لوله جدار چاه پلی اتیلن را در شبکه های فاضلاب و آبرسانی شهری و روستایی به کار می‌برند.

این لوله ها قابلیت تحمل بار زیادی را دارند. همچنین از طول عمر بالایی برخوردار هستند. از نظر قیمت رنج قیمتی لوله های جدار چاه پلی اتیلن می تواند متفاوت باشد. یکی از انواع لوله جدار چاه پلی اتیلنی، نوع دوجداره ی آن است.

همان‌طور که از نام این لوله هم پیداست، لوله دوجداره متشکل از دو لایه می باشد. لوله پلی اتیلنی دوجداره، دارای سطح بیرونی برجسته یا مشبک و سطح درونی صاف و صیقلی است.

لوله فولادی نوع دیگری از انواع لوله جدار چاه

لوله جدار چاه فولادی نوع دیگری از انواع لوله جدار چاه است‌ که در مصارف گوناگونی کاربرد دارد. جنس این لوله ها از فولاد است و می توان آن‌ها را به صورت مشبک نیز ساخت. به جهت این که رطوبت در چاه بسیار بالا است، شرایط برای خوردگی و زنگ زدن لوله کاملا مهیا می باشد.

به همین دلیل بهترین پوششی که می توان برای آن در نظر گرفت، پوشش فلزی روی است. در واقع فرایند ایجاد این پوشش بر روی لوله، گالوانیزاسیون نام دارد.

به دلیل اینکه فشار زیادی از ناحیه ی دیواره چاه به لوله وارد می شود، لوله باید به میزان کافی محکم باشد تا بتواند در برابر این فشار مقاومت کند.

لوله های جدار چاه مشبک را معمولا در جاهایی که میزان ماسه و سنگ زیاد است مورد استفاده قرار نمی‌دهند. زیرا این لوله ها دهانه های گسترده ای دارند که این موضوع می تواند مشکل ساز باشد.

لوله فولادی نوع دیگری از انواع لوله جدار چاه

توصیه هایی برای انتخاب انواع لوله جدار چاه

حین انتخاب انواع لوله جدار چاه باید به یک سری از نکات توجه کنیم. یکی از مهم ترین مسائلی ک برای انتخاب لوله جدار چاه باید مورد توجه قرار گیرد، کیفیت جوش لوله و ضخامت ورق آن است. ضخامت لوله ارتباط مستقیمی با طول عمر آن دارد.

هر چقدر از لوله ی ضخیم تری استفاده کنید، این لوله دوام بیشتری برایتان خواهد داشت. معمولا در مناطقی که آب آن به صورت اسیدی است پیشنهاد می شود که از لوله های ضخیم تری استفاده شود‌. زیرا لوله ها در این مناطق در معرض آسیب دیدگی بیشتری قرار دارند.

همان‌طور که پیش از این هم بیان کردیم کیفیت جوش لوله یکی دیگر از موارد قابل توجه است که نباید از آن غافل شوید. کیفیت جوش لوله باید به گونه ای باشد که کاملا بدون درز و به صورت یکنواخت ظاهر شود. منظور ما این است که در سراسر لوله، دو سر ورق به صورت کامل، جوش بخورند‌.

معمولا لوله هایی که دارای درز باز هستند، به عنوان لوله های درجه ۲ شناخته می شوند. نوعی از لوله جدار چاه تحت عنوان لوله بدون درز یا مانیسمان وجود دارد که به دلیل گران بودن بسیار کمیاب است. همچنین کمتر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قیمت لوله جدار چاه اصفهان

برای اطلاع از قیمت انواع لوله جدار چاه در سایزها و ضخامت های مختلف تولید شده از ورق سیاه فولاد مبارکه  با کارشناسان فروش شرکت پارتاک فولاد فرهنگ تماس حاصل فرمائید.