مشبک کردن لوله جدار چاه چیست؟

مشبک کردن لوله جدار چاه چیست؟

امروز قصد داریم در این مقاله به بررسی مشبک کردن لوله جدار چاه بپردازیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

در ابتدا لازم است تا توضیحاتی را در خصوص لوله جدار چاه و انواع آن مطرح کنیم. لوله جدار چاه غالبا یک لوله استیل توخالی است.

این لوله بر روی خود سوراخ ها و شیارهای برجسته ای دارد. لوله های جدار چاه را داخل چاه قرار می دهند تا از خطر ریزش دهانه ی چاه جلوگیری شود.

با گذاشتن لوله جدار چاه در داخل چاه آب زیرزمینی محدود به منطقه ی خود می شود. بنابراین دیگر آلاینده ها با آب مخلوط نمی شوند.

لوله های جدار چاه از دیواره ی چاه نگهداری می کنند. در حقیقت با انجام این کار دیگر ذرات شن و ماسه با ریزش دیواره چاه، وارد چاه نمی شوند.

عملکرد لوله های جدار چاه و ویژگی های آن‌ها

این لوله ها به عنوان حائلی مابین دیواره‌ی چاه و خود چاه عمل می کنند. معمولا لوله های جدار چاه را می توان حدود ۲۰ الی ۲۵ سال مورد استفاده قرار داد. این لوله ها با توجه به شکل بیرونی خود به دو صورت مشبک و شیار دار وجود دارند‌.

این دو شکل از لوله های جدار چاه باعث می شوند که آب درون چاه با از بین بردن شن و ماسه جا به جا شود. معمولا در صنایع نفت و گاز از لوله های جدار چاه عمیق استفاده می کنند. با استفاده از این لوله ها دیواره چاه استحکام خوبی پیدا می کند.

همچنین هیدروکربن هایی که داخل چاه آزاد می شوند از طریق مجرای این لوله ها بدون اینکه با مایعات دیگر در هم آمیختگی پیدا کنند، استخراج می شوند.

این لوله ها می توانند نقش موثری را در جلوگیری کردن از فشارها و ضربات ایفاء کنند. لوله های جدار چاه عمیق می توانند در دو جنس پلیمری یا پی وی سی و فولادی تولید شوند.

علت مشبک کردن لوله جدار چاه

علت مشبک کردن لوله جدار چاه

در این قسمت از مقاله می خواهیم بحث علت مشبک کردن لوله جدار چاه را به صورت تخصصی مورد بررسی قرار دهیم. جا دارد این نکته را بدانید که لوله های جدار چاه مشبک باید از جنس فولادی باشند. علت این است که فولاد در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد.

بهترین پوششی که بدین جهت برای لوله های جدار چاه در نظر می‌گیرند، پوشش گالوانیزه است. گالوانیزاسیون لوله یا ایجاد پوشش روی بر روی آن مقاومت لوله را در برابر خوردگی افزایش می دهد.

علت ایجاد مقاومت در برابر خوردگی هم این است که محیط چاه مرطوب می باشد. این رطوبت بیش از اندازه هم می تواند زنگ زدگی ایجاد کند.

علاوه بر آن چه در خصوص مشبک کردن لوله جدار چاه ذکر کردیم جنس لوله ی جدار چاه مشبک باید از مقاومت بالایی برخوردار باشد.

زیرا فشار زیادی از جانب دیواره های چاه به لوله وارد می شود. بنابراین لازم است تا لوله به قدری محکم باشد تا در برابر این فشار زیاد تاب بیاورد.

لوله های جدار چاه که به صورت مشبک و سوراخ دار ساخته می شوند، در مناطقی که سفره های آبی آن‌ها شن و ماسه ی زیادی دارد، مناسب نیستند‌. زیرا دهانه ی گسترده ی این سوراخ ها و شیارها موجب ورود شن و ماسه به داخل چاه می شود.

فایده‌ی مشبک کردن لوله جدار چاه

فایده‌ی مشبک کردن لوله جدار چاه 

در این قسمت می خواهیم فایده ی مشبک کردن لوله جدار چاه را بیان کنیم. یکی از معضلات بزرگی که وجود دارد این است که آب از دیواره ها نفوذ می کند و وارد چاه می شود. ‌وقتی آب وارد چاه شود، شن و ماسه ای که همراه خود شسته را هم به داخل چاه می آورد‌.

به همین دلیل یکی از کاربردهای لوله جدار چاه جلوگیری از این مشکل است. لوله های جدار چاه عملکردی مشابه زهکشی دارند. زیرا از سوراخ های خود آب را بدون شن و ماسه به داخل چاه وارد می کنند.

 شیارهای ناشی از مشبک کردن لوله جدار چاه محلی هستند که به عنوان ورودی آب از دیواره چاه به داخل چاه عمل می کنند. معمولا عملیات مشبک سازی بر روی لوله های انتهایی چاه انجام می شود.‌ حفار منطقه هم به شکل تجربی میزان شیارها و تعداد ردیف های لازم را مشخص می کند.

به صورت عمده تعداد شیارها مابین ۸ تا ۱۲ ردیف پیش بینی می شود. شیار زنی لوله های جدار چاه به دو صورت دستی و لیزری امکان پذیر است. تنها تفاوتی که این دو شیوه ی شیار زنی دارند، ظاهر متفاوت کار است. اما در نهایت عملکرد همه ی این لوله ها یکسان است.

انواع لوله جدار چاه

انواع لوله جدار چاه

پس از بررسی علل و فواید مشبک کردن لوله جدار چاه انواع لوله جدار چاه را بررسی می کنیم. لوله جدار چاه فلزی یکی از انواع پرکاربرد و قدیمی لوله جدار چاه است که به دو شیوه تولید و عرضه می شود. این لوله ی پرکاربرد در روش اول به شیوه ی نورد گرم به مرحله ی تولید می رسد.

روند کار به این شکل است که ابتدا ورقه های فلزی به روش نورد و با خم کردن لوله ها در امتداد  محور قرار می‌گیرند.

پس از خم کردن لوله درزهای ایجاد شده جوشکاری می شوند‌ شیوه‌ی دوم تولید لوله های جدار چاه فلزی این است که  ورقه ها را به صورت زاویه دار می پیچانند. سپس درزهای روی کار را به شکل مارپیچی جوش می دهند، در نهایت لوله ساخته می شود.

لوله جدار چاه پی وی سی

لوله های جدار چاه پلی اتیلن یا پی وی سی که نوع دیگری از لوله های جدار چاه می‌باشند

نسبت به لوله‌های فولادی جدیدتر هستند، لوله های پلی اتیلنی یا پلیمری وزن پایینی دارند، به همین دلیل هم خیلی راحت حمل و جا به جا می شوند، این مسئله باعث شده است تا بر محبوبیت این لوله های جدار چاه افزوده شود.

این لوله ها علاوه بر سبک بودن کم هزینه و غیر سمی هم هستند، از لوله های جدار چاه می توان به منظور انتقال دادن آب آشامیدنی در شهر و روستا استفاده کرد‌، همچنین پروژه های بزرگ انتقال آب نیز از لوله های جدار چاه برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند.

از نظر وزنی لوله های جدار چاه در وزن های مختلفی تولید می شوند‌. به همین جهت می توانید در بازار انواع و اقسام این لوله ها را با ضخامت ها و ابعاد مختلفی پیدا کنید‌. به صورت کلی می توان گفت که لوله های جدار چاه مشبک حدود 12 اینچ قطر دارند‌‌.

قیمت لوله جدار چاه اصفهان

قیمت لوله جدار چاه اصفهان

برای اطلاع از قیمت انواع لوله جدار چاه در سایزها و ضخامت های مختلف تولید شده از ورق سیاه فولاد مبارکه  با کارشناسان فروش شرکت پارتاک فولاد فرهنگ تماس حاصل فرمائید.